שאלה בקשר לחיסון נגד דיפטריה

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

19/09/2016 | 14:38 | מאת: כפיר

דוקטור שלום לך. שמי כפיר ואני מתלבט בנוגע לחיסון נגד הרעלן שחיידק הדיפטריה יוצר. כפי שהבנתי דיפתריה יכולה להיות מחלה מסוכנת מאוד בעיקר עקב הרעלן שמפריש החיידק. בנוסף הבנתי שקיים אנטי רעלן DAT ורציתי לשאול האם האנטי רעלן קיים בכל בתי החולים בארץ והוא אכן זמין מיידית במידת הצורך ודבר שני האם קיומו של האנטי רעלן והעובדה שהחיידק נעלם מהעולם כמעט כליל מייתרות את החיסון כנגד המחלה. בתודה מראש כפיר.

כפיר שלום, טעות היא לחשוב כי החידק כמעט נעלם מהעולם. החידק "חי ובועט" בעולם השלישי, וגם בבלגיה היה מקרה תמותה בשנה שעברה בשל דיפטריה (אדם לא מחוסן). הסיבה שאנו כמעט ולא רואים כיום בעולם המתועש מקרים של דיפטריה, היא בדיוק משום שרוב רובם של האנשים מתחסנים. באשר ל-DAT, הזמינות שלו מוטלת בספק בזמן אמת. כלומר, ניתן יהיה להזמין את התרופה, אך היא לא זמינה מיידית בחדרי מיון/ מחלקות, ולכן הסכנה במחלה שרירה וקיימת. במאמר מוסגר, אני מוסיף, שבשל נדירות המחלה בארצנו (תודה לאל), יתכן כי יהיה איחור באבחנה של המחלה, שכן הרופאים אינם רגילים לאבחנה. אני ממליץ להתחסן. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים