חיסון פוליו

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

05/09/2016 | 08:35 | מאת: דנה

שלום, אני מטופלת בפרדניזון בעשור האחרון בעקבות מחלה אוטואמונית. אני חוששת לחסן את בני בחיסון המוחלש בגיל חצי שנה בגלל הטיפול שלי. מה המשמעות אם הוא לא יקבל החיסון המוחלש? האם באמת מומלץ לא לחסן בגלל טיפול בסטרואידים שלי? תודה רבה

דנה שלום, יש להתייעץ עם הרופא המטפל שלך לגבי הסיכון בחיסון בנך. הדבר תלוי במינון הסטרואידים שאת מקבלת, כמו גם במחלתך הבסיסית וסטטוס המערכת החיסונית שלך. בהיבט של בנך, הוא מחוסן בפני פוליו ע"י החיסון המומת אותו קבל מספר פעמים. עם זאת, במידה וייחשף לזן הפרא של פוליו, יוכל לשאת אותו ולהפיץ אותו לאחרים. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים