שאלה לגבי זמן מקסימלי של מרווח בין חיסונים

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

26/07/2016 | 21:18 | מאת: קרן

שלום רב, ראשית תודה על תשובתך הקודמת בעניין חיסון הפרבנר. שאלתי הנוספת הינה האם יש פרק זמן מקסימלי של זמן בין מנת חיסון פרבנר אחת לשניה, כך שאם עוברים אותו אז המנה השניה כבר אינה יעילה מאחר והגוף "שכח" את המנה הראשונה? אשמח לשמוע על פרקי הזמן המקסימליים בין מנות חיסון פרבנר ומחומשת. יש רף עליון? נניח, סתם לשם הדוגמא, אם ממתינים שנה בין מנה למנה, זה עדיין אפקטיבי? שוב תודה.

01/08/2016 | 22:27 | מאת: י

קרן שלום, לא ידוע לי על מרווח מקסימלי אפקטיבי בחיסונים אלה. ככל הנראה נשמר זכרון חיסוני גם בפרקי זמן ארוכים, אך יתכן שהכיסוי החיסוני הסופי יהיה נמוך יותר. בברכה

מנהל פורום חיסונים לילדים