מתן חיסון פרבנר באיחור

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

26/07/2016 | 12:48 | מאת: קרן

שלום רב, בת 8 חודשים, דחינו את מתן חיסון פרבנר ואנו מעוניינים להשלימו כעת. שאלותיי: 1. האם יש משמעות למתן מנה 1 של חיסון, זאת אומרת האם זה מקנה הגנה מסוימת עד מתן המנה השניה? 2. תוך כמה זמן מתפתחים הנוגדנים אחרי המנה ה1, כך שאם הגוף ייתקל במחלה תהיה לו הגנה מסוימת? 3. מהו פרק הזמן האופייני בו אמורות להופיע תופעות לוואי לחיסון, אם יש כאלו? תודה רבה.

קרן שלום, פרבנר, החיסון כנגד פנאומוקוק, ניתן בעקרון בשלוש מנות. קשה לדעת מהו, אך ברור שקיים אחוז כיסוי כלשהו כבר אחרי המנה הראשונה. אחוז כיסוי יעלה ממנה למנה, ויושג בצורה אופטימלית רק אחרי שלוש מנות. החיסון "תופס" כשבועיים לאחר הזרקתו. תופעות הלואי השכיחות הינן חום לאחר החיסון, חום, אודם ונפיחות מקומיים. הללו מופיעים בד"כ בטווח של 48 שעות לאחר החיסון. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים