דחוף בבקשה - נפיחות במקום הזרקת החיסון

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

24/06/2016 | 07:51 | מאת: קרן

שלום רב, ביום שלישי האחרון נפצעתי מבלנדר ביתי ונזקקתי לתפרים, יום למחרת, ביום רביעי, קיבלתי חיסון טטנוס. היום זה כבר יומיים אחרי, עדיין יש לי נפיחות ואדום במקום ההזרקה, עיגול נפוח ואדום בקוטר כ 2-3 ס"מ. מה עושים? אני גם מניקה, אז אני לא יכולה ליטול כל תרופה. תודה רבה.

קרן שלום, נפיחות במקום הזרקת החיסון היא תופעת לואי שכיחה יחסית. הדבר יכול להימשך עד כשבועיים, בהטבה הדרגתית. ניתן לקחת נוגד כאבים כגון אקמול, אשר ככל הידוע לי מותר גם בהנקה (אך יש לבדוק זאת מול הרופא המטפל שלך טרם נטילת תרופה כזו או אחרת). במידה ונותרו גם סימני דלקת (אודם חום מקומי או הפרשה) אני ממליץ לגשת לבדיקת רופא, לשלילת זיהום מקומי הדורש טיפול אנטיביוטי. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים