חיסון מחומש גיל חודשיים לא ניתן כראוי

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

17/05/2016 | 15:52 | מאת: דנה

שלום, בני התחסן בטיפת חלב בחיסונים של גיל חודשיים (מחומש, פניימוקוק, רוטה). בעת מתן הזריקה של החיסון המחומש המחט התנתקה מהמזרק/המיכל המכיל את החיסון. האח אמר שייתכן וטפטף חלק מהתוכן החוצה, אך הוא לא היה בטוח. נאמר לנו להגיע בעוד חודש לחיסון נוסף (גיל 3 חודשים). האם יש בעיה עם מתן מנה נוספת מהמומלץ (חודש לאחר מכן אמור לקבל את המנה של גיל 4 חודשים)? האם יש דרך להימנע מכך, למשל בדיקת נוגדנים? תודה, דנה

דנה שלום, בעצם, הכל תלוי בכמה מהחיסון "טופטף" החוצה. אם מדובר בכמות מזערית, אין צורך לחזור על החיסון ואפשר להמשיך ע"פ השגרה הרגילה (קרי, חיסון הא בגיל 4 חודשים). אם החלק שדלף משמעתי, יש לחזור על החיסון כפי שהומלץ. אין אפשרות לבדוק בשום בדיקה את יעילות החיסון כרגע. בדיקת נוגדנים לא תועיל כיון שבעצם היא תבדוק את רמת הנוגדנים שהועברו אליו דרך השיליה. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים