חיסון טטנוס דפתריה בהפרש חודש

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

15/05/2016 | 22:15 | מאת: דוד

שלום רב, ביתי קיבלה חיסון DT - imovax לאחר שריטה מחתול. היתה לה תופעת לוואי של נפיחות אדמומיות וכאב במקום ההזרקה למשך 3 ימים. נקבע לה חיסון DTap-IPV של כיתה ב' שנקבע לפני אירוע השריטה מהחתול) בהפרש של 29 יום לאחר קבלת החיסון על השריטה. האם עלינו לדחות את החיסון DTap-IPV למועד מאוחר יותר? האם ניתן או צריך לבקש להוציא את מרכיב הDT מההרכב של החיסון?

דוד שלום, אין אפשרות להפריד את מרכיב ה-DT מרכיב השעלת, שהיא הגורם המשמעותי כרגע בחיסון ביתך. אין מניעה שתתחסן לפי התכנון, אך גם ניתן לדחות את החיסון במעט, ובתנאי שלא תשכחו לחסן אותה בהמשך. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים