דחיית המנה השנייה של חיסון רוטה

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

12/05/2016 | 23:32 | מאת: ענבר

ביתי בת 3 וחצי חודשים. בקרוב אמורה לקבל את המנה השניה של חיסון הרוטה. היא סובלת המון מכאבי בטן- מגזים והייתי רוצה לדחות את המנה השנייה של הרוטה עד שמערכת העיכול שלה תתייצב. מה טווח הזמן המקסימלי שניתן לחכות בין מנה אחת לשניה בחיסון רוטה?

ענבר שלום, יש להספיק את כל שלוש המנות לפני מלאת 8 חודשים לביתך, והמינימום בין מנה למנה הוא 6 שבועות. לפיכך הגיל המקסימלי שניתן לתת את המנה השניה (בהנחה שהראשונה כבר ניתנה) הינו לפני מלאת 6.5 חודשים. במאמר מוסגר, יש להוסיף, כי בדחיית מתן החיסון, את בעצם דוחה גם את ההגנה שהוא מקנה לה, ודוקא למחלה שהרלבנטיות העיקרית שלה היא בשנתיים הראשונות לחיים. לפיכך, לא מומלץ לדחות. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים