חיסוני טטנוס בהפרש של שנה

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

05/04/2016 | 22:26 | מאת: מעין

שלום רב, הגעתי בשבוע שעבר למרפאת למטייל בכדי לברר בנוגע לחיסונים לפני טיסה לתאינלד. נאמר לי שעלי להתחסן בצהבת A וטטנוס וחוסנתי במקום. חיסון הטטנוס כואב כבר למעלה משבוע (הולך ומשתפר) ויש לי מין גוש מתחת לעור באזור הזריקה. לפני קצת יותר משנה במהלך ההריון קיבלתי חיסון לשעלת והיום הסתבר לי שהוא מכיל גם חיסון טטנוס. מה עלי לעשות? האם הכאב קשור? בתודה מראש

מעיין שלום, בחיסון חוזר בתכיפות גבוהה לטטנוס, התופעות המקומיות של נפיחות, כאב וחום מקומיים עלולים להיות מוגברים. סביר להניח כי התופעות אותן את מתארת, אכן קשורות לענין זה. התופעות צפויות לחלוף במהרה. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים