חיסונים לתינוק בשל נסיעה לחו"ל

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

31/03/2016 | 14:39 | מאת: טל

שלום דר קליביצקי אנחנו נוסעים לתאילנד בעוד שלושה שבועות עם תינוק בן 10 חודשים ואחיו הגדול (בן 3) היינו אתמול במרפאת למטייל ושם נאמר לנו שלא ניתן לחסן את הקטן לצהבת A משום שהחיסון לא ניתן מתחת לגיל שנה. האם ניתן בכל זאת להקדים את החיסון? האם חיסון הטטנוס יעיל אם קיבל 3 מנות (בגיל חודשים, 4 חודשים ו7 חודשים)? כמובן שנרתיח את המים המינרליים אך האם הינך יודע מהם הפירות והירקות שניתן להאכיל בהם ללא בישול?

טל שלום, אכן אי אפשר להקדים את החיסון לצהבת A לפני גיל שנה. במידה ועליכם להיכנס לאיזור אנדמי, ניתן לחסן, דרך מרפאת למטייל או משרד הבריאות, בחיסון סביל (נוגדנים "מוכנים") טרם הכניסה לאזור. אם האיזור אינו אנדמי לצהבת, ישנו סיכון מסויים שיידבק, אם כי פחות. מידע זה ניתן לקבל במרפאת למטייל, בהתאם לאזור השהות המתוכנן בתאילנד. חיסון הטטנוס יעיל, אם כי לא התקבל עדיין הכיסוי המלא המושג לאחר ארבע מנות. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים