חשיפה לחיסון חי-מוחלש נגד פוליו בזמן ההריון

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

18/02/2016 | 09:05 | מאת: מירב

שלום אב, אני בהריון בשבוע 15 ורציתי לשאול האם מותר לי לשהות בבית שבו יש תינוק שחוסן בחיסון חי-מוחלש נגד פוליו. האם יש סכנה לעובר שלי או לי בחשיפה כזו? במידה ואכן מומלץ לי להימנע מכך, האם עליי גם להימנע מלשלוח את בתי הגדולה לאותו בית, שמא היא תהפוך לנשאית של הווירוס ואחכ תדביק אותי? בתי לא חוסנה בחיסון החי-מוחלש, רק בחיסון המומת, מאחר והיא אלרגית לאחד המרכיבים שמצויים בחיסון החי-מוחלש. תודה מראש.

מירב שלום, הוירוס החי המוחלש שבחיסון הפוליו יכול לשהות בצואת המחוסן עד 6 שבועות מזמן החיסון. דרך ההדבקה היא ע"י מגע הידיים בצואה, ואז הכנסתן לפה. בהנחה שאינך מחליפה חיתולים לילד בבית השני, אין סכנה כלל, וממילא סיכויי ההדבקה (גם לך וגם לביתך) נמוכים מאד מלכתחילה. איני רואה בעיה שתתראו עם הילד המחוסן. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים