חיסון ארבעה חודשים- מדבק?

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

03/02/2016 | 23:10 | מאת: אמא לבן ארבעה חודשים

שלום רב, בני חוסן לפני כשבוע בחיסוני גיל ארבעה חודשים. האם מדבק כעת (במיוחד ביחס לאחיינית שלי שהיא בת שלושה חודשים(?

אמא שלום, בגיל 4 חודשים ובגיל חודשיים מחוסנים הילדים באותם חיסונים,כך שבהנחה ששניהם חוסנו לפי גילם - נחשפו לאותם החיסונים. יתר על כן, החיסונים כוללים את החיסון המחומש והפרבנר, שאינם חיסונים חיים ואינם לכן יכולים לדבק. חיסון הרוטהוירוס הינו חי מוחלש. משמעות הדבר כי הוירוס עבר תהליך שאינו מאפשר לו לגרום מחלה משמעותית, לא כל שכן לדבק. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים