התוית נגד חיסון שעלת

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

02/02/2016 | 23:48 | מאת: אינגריד

שלום ד"ר קלביצקי, אני מקווה למצוא תשובה כאן. בגיל 4 חודשים בתי חלתה בדלקת קרום המוח (חידקי) והתאשפזה לשבועים,והרופא ילדים אמר שאסור לה לקבל יותר חיסונים נגד שעלת. וכך עשינו. כיום היא בת 32 ובהיריון ( גרה בארה"ב) ורוצים לחסן אותה נגד שעלת כפי שממליצים היום לנשים בהריון. היא לא יודעת עם עדיין יש סיבה לא לעשות את החיסון הזה. (נדמה לי שהיא קיבלה החיסון הראשון שכולל שעלת שהיא הייתה בת חודשיים אבל יותר לא. מה מוצלץ לעשות במקרה כזה? תודה אינגריד

אינגריד שלום, איני רואה בעיה לחסן את ביתך. התווית הנגד לחיסון השעלת כוללת "מצב נוירולוגי, מתקדם ובלתי נשלט". אני מניח שבדיקתה ומצבה הנוירולוגים של ביתך התייצבו מעט אחרי שדלקת קרום המח הסתיימה, ולכן לא אמורה להיות בעיה. חיסון בעת ההריון נועד להגן על עוברה של ביתך, לאחד הלידה, אז הסיכון ללקות בשעלת ובסיבוכיה גבוה. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים