חיסון בוסטריקס פוליו בהריון

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

28/01/2016 | 00:19 | מאת: מור

שלום אני בשבוע 33 רופאת המשפחה הפנתה אותי להתחסן בקופה נגד שעלת כשהגעתי התברר שהחיסון אותו מציעים הינו חיסון משולב. הכולל פוליו שעלת טטנוס ודיפתריה. לא ברור למה הקופה לא מציינת מראש שאין חיסון רק נגד שעלת. האם זה בסדר להתחסן בזמן הריון? האם בכלל צריך את כל החיסונים הנל? אודה להתייחסותכם מור

מור שלום, לא קיים תכשיר חיסון לשעלת הכולל מרכיב זה בנפרד. התכשיר הקיים הבסיסי כולל לפחות טטנוס ודיפטריה במקביל, ולעתים גם פוליו מומת. מאחר וכל החיסונים הללו אינם חיים, אין בהם סכנה בהריון, אם כי לא כולם מהווים צורך. חיסון השעלת בהריון מיועד להגנה על העובר לאחר הלידה וחשוב מאד בימים אלה, בהם ישנה התפרצות שעלת. אני מציע לך להתחסן. החיסון בטוח ויעיל. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים