מה דעתך על יעילות החיסון לשעלת בילדים?

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

21/01/2016 | 14:19 | מאת: א

לפי המחקר הטרי הזה יעילות החיסון מאוד נמוכה. למה? http://wwwnc.cdc.gov/eid/article/22/2/15-0325_article

א שלום, יעילות החיסון לשעלת אכן פחות ממשביעה רצון. עבודות שונות (כולל זו שציינת) מצביעות על מניעת מחלה ביעילות של 50-75%. עם זאת, צריך לזכור שעבודות שונות מצביעות שגם בעת הדבקות במחלה, המחלה קצרה יותר והסיכון לסיבוכים יורד באוכלוסיה מחוסנת. הסיבות לירידה ביעילות החיסון נעוצות בשילוב של מספר גורמים, בינהם שינויים שנוצרו בחידק עצמו, לחץ ברירנות סביבתי, והמצאות אוכלוסיות שאינן מתחסנות. כעת נמצאים במחקר חיסונים שאמורים להיות יעילים יותר, אך בינתיים זה מה שיש, וכאמור - יותר טוב מכלום. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים