חיסון שפעת

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

27/12/2015 | 12:57 | מאת: דניאלה

בוקר טוב ד"ר קליביצקי, אני בסוף חודש שישי. עובר אחד. מעולם לא לקחתי חיסון נגד שפעת אבל הפעם בגלל כל מה שקורה סביבתי ואני חוששים מאד ונשאלת השאלה האם לא עלול להיגרם חלילה נזק לעובר מחיסון בשלב כזה...? אנא תשובתך

דניאלה שלום, ההיפך הוא הנכון. החיסון לשפעת, שהינו חיסון מומת, אינו יכול לגרום נזק לעוברך, וישנם מחקרים רבים המצביעים על יעילות ובטיחות של החיסון בהריון. לעומת זאת, מחלת השפעת, במיוחד זו הפנדמית (המכונה גם "שפעת החזירים"), יכולה לפגוע בך בהריון, ודרכך גם בעוברך. הריון מהווה מצב של סיכון מוגבר לסיבוכים בעת הדבקות במחלה זו. חיסון הוא הדרך היחידה להתמגן בפניה. יתר על כן, מומלץ לנשים הרות להתחסן גם משום שהנוגדנים שיווצרו יעברו את השיליה ויגנו על העובר בפני מחלה, לאחר שיוולד. יש לזכור כי לא ניתן לחסן לפני גיל ששה חודשים, ותינוקות הנולדים בתקופת החורף נותרים ללא הגנה בפני שפעת, תחלואה בשפעת בתקופת הילוד עלולה להיות הרת-אסון. לסיכום, אני ממליץ לך להתחסן בהקדם. בברכה,

28/12/2015 | 06:48 | מאת: דניאלה

מנהל פורום חיסונים לילדים