מנה שנייה לחיסון שפעת

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

24/12/2015 | 12:48 | מאת: חני

שלום בני בן שנה וחודש, קיבל לפני כחודשיים חיסון שפעת. מאז, היה חולה פעמים רבות במחלות ויראליות ועבר חיסוני גיל שנה, כך שטרם הספקנו להגיע לקבלת מנה שנייה של החיסון. מאחר ושמעתי מחברות שקיבלו הסברים שונים לגבי החיסון הזה, אשמח להבהרה: האם החיסון הראשון הוא מנה שלמה והמנה הנוספת ניתנת רק לחיזוק או שהוא לא מחוסן עד שלא קיבל את שתי המנות?

חני שלום, בשנה הראשונה בה מתחסנים לשפעת בגיל הילדות יש לקבל חיסון פעמיים, בהפרש של חודש לפחות, על מנת לקבל רמת חיסון נאותה. בשתי הפעמים מקבלים מנה במינון שהוא מחצית ממנת מבוגר, המהווה מנה שלמה לגיל ולמשקל של הילד. אחרי המנה הראשונה מושג כיסוי חלקי כנגד שפעת, המושלם לאחר המנה השניה. כלומר, נדרשות שתי המנות כדי להשיג כיסוי נאות. בשנים שאחרי הפעם הראשונה, מספיקה מנה אחת כדי להגיע לרמת כיסוי זו. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים