חיסון MMRV במסגרת בי"ס כשהאב מטופל בכימותרפיה

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

25/11/2015 | 10:10 | מאת: אמא

שלום, ביתי בכיתה א' ומתעתדת לעבור בקרוב במסגרת תוכנית החיסונים בבי"ס חיסון MMRV. לצערי התבשרנו לאחרונה שבעלי חולה בסרטן ועליו לעבור טיפולים כימותרפיים. האם אתה ממליץ לדחות את קבלת חיסון ה- MMRV במצב שכזה? תודה מראש

אמא שלום, אני משתתף בצערכם על הבשורות הקשות. אני מציע שתתייעצו עם רופאי בעלך בעניין, שכן באופן עקרוני לא מומלץ לתת חיסונים חיים מוחלשים לבני-בית של חולים עם מערכת חיסון לקויה (בשל המחלה או בשל הטיפולים). עם זאת, אם המחלה עצמה אינה פוגעת במערכת החיסון, לעתים מעדיפים להשלים את החיסונים טרם תחילת הטיפול הכמותרפי. בברכת בריאות שלמה,

מנהל פורום חיסונים לילדים