שעלת בהריון

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

08/11/2015 | 12:13 | מאת: רות

ילדתי את בני השלישי לפני חצי שנה בשבוע 31 לאחר ירידת מים בשבוע 24 לפני שבוע האחות בטיפת חלב שאלה אם התחסנתי נגד שעלת יש לציין שבמשך כל ההריון אף אחד אפילו לא דיבר איתי על החיסון הזה פעם ראשונה ששמעתי עליו היה מהאחות היא שלחה אותי להתחסן עכשיו יש לי כמה שאלות : א. יש בכלל טעם להתחסן עכשיו שהילד בן חצי שנה? ב. עברתי כ"כ הרבה רופאים למה אף אחד לא חשב להזכיר בכלל את החיסון? או שמה זו הנחיה חדשה ממש?

רות שלום, ההמלצה להתחסן בשליש האחרון של ההריון קיימת מזה כשנתיים. כמובן שאיני יודע מדוע לא הועברה לך המלצה זו. עם זאת, ילדת פחות או יותר בזמן בו היית אמורה להתחסן... כעת, כשבנך כבר בן חצי שנה וחוסן בשלוש מנות חיסון לשעלת, לא יהיה יתרון בכך שתחוסני גם את כדי להגן עליו (עם זאת, חיסון שלך יכול להגן עלייך, אם רמת החיסוניות שלך נמוכה). בכך מקרה, אני ממליץ לך להתחסן בהריון הבא. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים