מחומשת -תקופת המתנה

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

07/11/2015 | 20:08 | מאת: רינת2015

בני קיבל את חיסוני גיל שנה, ולאחר שקיבל את החיסונים, הסתבר שהאחות לא שמה לב ולא הייתה אמורה לתת את המחומשת, מכיוון שטרם עברה חצי שנה מהחיסון הרודם. עברו 5 חודשים ו7 ימים, קרי פער של 21 ימים לקבלת החיסון. לפיה ההנחיה שלה יש לבצע שוב את החיסון והייתי רוצה לדעת האם נדרש. תודה.

רינת שלום, אני מצטט מדריך החיסונים של משרד הבריאות, המחייב את גורמי הבריאות בארץ: "החיסון הראשוני כולל סדרת חיסון בסיסי וחיסון דחף. סדרת החיסון כוללת: 3 מנות ברווח זמן של 6-8 שבועות ביניהן, החל מגיל חודשיים. חיסון הדחף: מנה אחת 6-12 חודשים לאחר המנה השלישית, אך לא לפני גיל 12 חודשים." ע"פ האמור כאן, לצערי, יש לחזור על החיסון. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים