חיסונים לזנזיבר

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

03/11/2015 | 21:00 | מאת: שירלי

אנחנו זוג בריא ו2 ילדות נוסעים בעוד חודש לזנזיבר. ילדה בת 5 וילדה בת שנה ו9 (עם חוסר חלקי בg6pd) מחוסנות בכל החיסונים מגיל לידה. האם צריך לעשות חיסונים לקראת הנסיעה? יש לציין שאני ובעלי היינו שם לפני 8 שנים ולצערי לא זוכרת אם עשינו חיסונים בכלל

שירלי שלום, נסיעה לזנזיבר מחייבת מתן חיסונים שחלקם בשיגרת החיסון בישראל וחלקם לא. קביעת הצורך בהם תלויה גם במשך הטיול שלכם, אופי הטיול, חיסונים שחוסנתם בעבר ומקומות נוספים שתעברו דרכם. מציע כי תפנו לאחת ממרפאות ה"למטייל" הקיימות בקופות החולים ובבתי החולים כמו גם באופן פרטי - לנוחותכם, עם פנקסי החיסון שלכם מהפעם הקודמת, לשם קבלת יעוץ מסודר. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים