חיסון בתרסיס לילדים

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

01/11/2015 | 19:06 | מאת: סבתא

חיכינו וחיכינו שיגיע החיסון בתרסיס עבור נכדי - אך לא הגיע. כעת נאמר לנו בקופה שאין, לא הגיע וגם כלל לא יגיע השנה, באף אחת מהקופות. למה? כך משכו אותנו שוב ושוב בקופה וכעת צריך "להילחם" עם הפעוט שמסרב נחרצות לחיסון בזריקה. מה קרה השנה? למה לא מיידעים את ההורים?

סבתא שלום, החיסון החי המוחלש לשפעת, המיוצר בחו"ל, נבדק ונמצא שאחד הזנים בו מותמר למחלה פעילה באחוז גבוה מהסביר, ולכן הופסק ייצורו. עובדה זו נמצאה ממש לפני שהחיסון עמד בפני חלוקה ושיווק, וכעת ובעצם אינו משווק לא בארץ ולא בעולם. במאמר מוסגר אומר כי החיסון החי המוחלש אינו מיועד לתינוקות אלא לבני שלוש ומעלה. החיסון המומת, הניתן בזריקה נמצא בטוח ויעיל, והוא מומלץ כיום למתן בכל הגילאים מעבר לגיל חצי שנה ועד קשישות. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים