חיסון פפילומה לבנים בגיל 13

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

29/10/2015 | 08:12 | מאת: וואני

שלום רב, בני בן ה13 צריך לקבל חיסון בביה"ס , חיסון הפפילומה. ביקשו ממני לחתום על אישור והסכמה. ידוע לי שהחיסון חדש יחסית, גם לבנים, והאם הוא מספיק בטוח? האם ידועות כל התופעות? ואין סיכונים? האם הוא הכרחי? אני חוששת שבמהלך הזמן יתברר שיש לחיסון השלכות / תופעות שאולי לא כדאי כרגע לעשות את החיסון...... אשמח לתשובה מחכה בציפייה. תודה רבה.

וואני שלום, חיסון כנגד וירוס הפפילומה מיועד בראש ובראשונה למניעת סרטן צואר הרחם. כרווח משני - גם מונע הדבקות ביבלות ויראליות שהן חלק ממחלות המועברות במגע מיני. בנים, כמובן, אינם יכולים ללקות בסרטן צואר הרחם. עם זאת, חיסונים ישיג את מניעת היבלות הויראליות מחד, שגם לא יועברו בדרך זו גם לבנות זוגן (וכך יימנע אצלן סרטן צור הרחם). החיסון נבדק ונמצא בטוח ויעיל. בברכה,

23/09/2019 | 19:24 | מאת: גילברט

מה הסיכונים /תפאות לוואי?

מנהל פורום חיסונים לילדים