חיסון טטנוס

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

15/10/2015 | 22:34 | מאת: כרמית

שלום רב, בני קיבל בדצמבר 2014 חיסון טטנוס דיפתריה מנה 1 עקב פציעה, השנה הוא אמור להתחסן בכיתה ח שוב בטטנוס ושעלת, נאמר לי שזה בסדר שהוא מקבל שוב טטנוס אך אני מודאגת, האם זה בסדר לתת שוב טטנוס כשמדובר על טווח של שנה מהזריקה הקודמת? מדוע לא נותנים לו רק שעלת ? תודה רבה

כרמית שלום, אין בנמצא תכשיר המכיל חיסון שעלת בלבד. התכשיר ה"בסיסי" ביותר מכיל גם מרכיבים כנגד טטנוס ודיפתריה. צדקו מי שאמרו לך שאין בכך סכנה שיתחסן שוב, בחיסון הכולל גם טטנוס, ואני אכן ממליץ על כך. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים