אלרגיה לחיסון שפעת

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

29/09/2015 | 12:33 | מאת: גיל

שלום רב, בשנה שעברה בהיות בני בן חמש קיבל חיסון שפעת בזריקה אחת לשריר הזרוע. כשעה לאחר החיסון החל בני לפתח נפיחות לאורך כל היד קרי מהכתף עד לכף היד בלוויית כאבים חזקים שנמשכו יומיים. הדבר חזר על עצמו גם בשנה לפני כן בהיותו בן ארבע. הוא מטופל בסינגיולר וקיבל השנה יותר מפעם אחת טיפול בשאיפת וונטולין. 1. כיצד ניתן לחסנו תוך מניעת התפתחות האלרגיה שהוא סובל ממנה בכל פעם? 2. האם ניתן לתת לו את החיסון המפוצל ובך למזער או למנוע את התפתחות האלרגיה? נ.ב. הבנתי מהרופאה שלו שלא יוכל לקבל את החיסון בשאיפה כיון שטופל השנה בוונטולין. תודה רבה, גיל

גיל שלום, המצב אותו אתה מתאר אינו מתאים לתגובה אלרגית בגלל אופייה הממוקם, אך כמובן שאין לחסנו בהזרקה אם מופיעות תופעות לואי עקביות כגון אלו שתארת. לא קיימים תכשירים המפצלים את חיסון השפעת לגורמים. לגבי מתן החיסון החי המוחלש בתרסיס: הורית-הנגד המוחלטת לגבי אסטמה או צפצופים תקפה רק עד גיל 4 שנים. מגיל חמש ומעלה - מדובר באזהרה בלבד. לפיכך, מפאת הזהירות, אני ממליץ לחסנו בתרסיס החיסון החי המוחלש בנוכחות רופא אלרגולוג. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים