האם בנות חרדיות צריכות להתחסן נגד פפילומה?

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

24/09/2015 | 11:30 | מאת: אמא

שלום, קבלתי, דרך ביהס של בתי, מכתב מנטלי על אודות החיסונים ונדהמתי לגלות שחיסון נגד וירוס הפפילומה כבר נכנס כשגרה. האם בתי, שבוודאות לא תקיים יחסי מין לפני החתונה זקוקה לחיסון זה?

24/09/2015 | 11:34 | מאת: לאמא חרדית

24/09/2015 | 11:38 | מאת: אמא

מתוך הנחה שיש לי ביטחון כזה, האם בתי זקוקה לחיסון או לא?

אמא שלום, אני חושב כי כדאי גם לביתך, בלא קשר להרגליה המיניים לפני החתונה, להתחסן כנגד וירוס הפפילומה. אף כי פפילומות הינן מחלה המועברת במגע מיני, גם מגע של יבלות ויראליות דרך ידיים או כל אבר אחר באיבר המין עלולות להדביק את האיבר האחרון, אם כי בשכיחות נמוכה יותר. יש לזכור כי מטרת החיסון אינה למנוע את הופעת הפפילומות, אלא למנוע התפתחות סרטן צואר הרחם. סרטן זה, לצערנו, גם אם בשכיחות נמוכה יותר, מופיע גם בנשים חרדיות. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים