פיצול חיסונים

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

16/09/2015 | 17:38 | מאת: זהבית

שלום, הבת שלי בת חודש והיום עשינו את החיסון של גיל חודש. לאור המודעות הגבוהה אמרתי בטיפת חלב שאני רוצה לפצל את כל החיסונים שלה (אמרתי לה בפרוש שאני אעשה אותם רק בתווח ארוך יותר) במיוחד את החיסון של גיל שנה. נשאלת השאלה האם נכון לעשות פיצול? האם פיצול מונע פגיעות בילדים?

זהבית שלום, תזמון לוח החיסונים נקבע כך, שמצד אחד הכיסוי למחלה יושג מוקדם ככל הניתן (אך לא מוקדם מכדי שמערכת החיסון תוכל לעבדו כדי להשיג כיסוי זה), ומצד שני יהיה הדבר בטוח ולא יחשוף את הילד לתופעות לואי מיוחדות או נזקים אפשריים. לפיכך, אין יתרון בלדחות את החיסונים או בלפצלם. חיסון במועד מאוחר יותר יהיה אמנם יעיל בהשגת הכיסוי, אך גם יותיר זמן רב יותר בו הילד חשוף למחלה ועלול ללקות בה. מאחר ולא צפויות בעיות בשל מתן החיסונים לפי הלוח, אין בפיצול יתרון כלשהו. בברכה,

21/09/2015 | 13:36 | מאת: שרון

במקום זריקה אחת הילד מקבל כמה זריקות במועדים שונים. זה מגביר את הסבל ולא ממש מפחית מתופעות הלוואי של החיסון.

מנהל פורום חיסונים לילדים