חיסון הפפילומה

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

07/09/2015 | 23:30 | מאת: אורית

שלום. רציתי לדעת ממתי יש המלצה לחסן בנים נגד וירוס הפפילומה בכיתה ח? ולמה? זה חיסון שמטרתו להגן על הבנות, אז מה הקשר שבנים צריכים להתחסן נגדו? תודה

אורית שלום, ההמלצה לחסן גם בנים כנגד וירוס הפפילומה קיימת כבר מספר שנים. ההגיון הוא למנוע א. הדבקת בנות ע"י בנים, ומניעה משנית של פפילומה וסרטן צואר הרחם ע"י כך. ב. מניעת פפילומה (ולא את הסיבון שהוא סרטן הרחם), שהיא סוג של מחלת מין גם בבנים. חשיבות יתרה יש לחסן בנים הומוסקסואלים. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים