איך מאשרים בישראל חיסון דפוק כזה?

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

13/08/2015 | 14:41 | מאת: אמא

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4690411,00.html

אמא שלום, הכתבה כתובה כולה ברוח "תאוריית הקונספירציה", דיעה שאיני שותף לה. ברור לך שאיני נמצא ברזי אישור חיסון ה"SciBVac", כמו גם ברזי אישור שום חיסון אחר, ולכן כל הנכתב בהמשך הוא על דעתי בלבד. כאשר "מנקים" את הכתבה מ"רעש הקונספירציה" וממקרים בודדים אשר אחרי החיסון הופיעו תופעות, שהקשר שלהן אליו לוטה בערפל, אם קיים בכלל, נותרות העובדות הבאות: החיסון הורד מן המדפים, ככל הנראה באופן זמני, בשל בעיות בייצורו (כל הנראה, בשלב האריזה). הליך אישור החיסון, המתואר בכתבה באופן כה סנסציוני, הינו התהליך המקובל לחיסונים שהוכחה בטיחותם, ויעילותם נבדקת מול תכשיר קיים (ואגב, חיסון זה נמצא עולה בתוצאותיו ע"פ האנג'ריקס, התכשיר הקיים הקודם...). איני יודע אם ה-FDA אכן אישר את החיסון, ולא ידוע לי אם בכלל הוגש לאישור (ויש לזכור כי גם מבחינה כלכלית, רוב ילדי העולם נמצאים במדינות העולם השלישי ולא בעולם המערבי, ומאחר ותהליך אישור כזה הינו ממושך ויקר מאד, ישנן תרופות רבות שאינן מוגשות כלל לאישור כזה). החיסון ניתן מספר שנים בארץ, ונחשב לבטוח כמו חיסון האנג'ריקס. איני מכיר דיווחים על תופעות לואי מיוחדות. אני חושב שהורי ישראל יכולים להיות רגועים למדי, בהתחשב שאין ולא היו תופעות לואי מיוחדות. בשלב זה ממילא החיסון אינו זמין, ולא ישוב להיות זמין לפני שתוודא בטיחותו. בברכה,

15/08/2015 | 17:02 | מאת: אמא

יש כמה דברים לוטים בערפל בפרשה הזו כפי שמתואר בכתבה. מה שבאמת מוזר הוא שביולי 2015 החליטו לאסוף את כל החיסונים שיוצרו מאז ינואר 2012. האם היצרן לא מחוייב לבדוק את איכות המוצר (=החיסון) של כל אצווה שמיוצרת במפעל? סביר להניח שמאז 2012 יוצרו מספר אצוות, האם המפעל נרדם בבדיקת איכותם במשך 3.5 שנים? איך זה יתכן שרק עכשיו מתעוררת הבעיה?

מנהל פורום חיסונים לילדים