חיסון מחומש לפני הזמן- דחוף

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

12/08/2015 | 03:07 | מאת: איילת

שלום, אנחנו מתגוררים באפריקה ומקפידים על שגרת החיסונים הנהוגה בארץ עבור בננו בן השנה ועשרה חודשים. לאחרונה הגענו לביקור בארץ ובבדיקה שגרתית בטיפת חלב האחות גילתה כי הזריקה המחומשת השלישית ( המנה שניתנת בגיל חצי שנה ) ניתנה לו כשבועיים לפני הזמן האמור. המלצתה הנחרצת הייתה לבצע זריקה חוזרת. האם יש בכך סיכון מסויים, האם מומלץ? אודה להתייחסותכם המהירה - בשל ניסעתנו הקרובה תודה רבה@

איילת שלום, הזמן המינימלי בין מנה למנה, הנהוג רק במקרי התפרצות המחלות הרלבנטיות, ונחשב עדיין למשיג כיסוי יעיל, הינו 4 שבועות. במידה ונשמר מרווח זה - אין צורך במנה נוספת. אם המרווח קטן ממשך זה, הייתי מחסן בשנית. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים