אחרי כמה חיסוני מחומשת ניתן לומר כי התינוק מחוסן?

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

02/08/2015 | 03:08 | מאת: נעמה

שלום, לאור שיעול לא מוסבר בגן של בתי הבכורה, ולאור זה שבתי התינוקת קיבלה רק חיסון מחומשת אחד, רציתי לדעת מתי למעשה מחוסנים התינוקות מהמחלות בחיסון המחומש? האם כבר אחרי החיסון הראשון, או שרק אחרי השלמת השלושה? תודה וכל טוב נעמה

נעמה שלום, החיסוניות כנגד שעלת הולכת ונבנית, בצורה אינדיבידואלית למחוסן, ממנת חיסון אחת לזו שאחריה. מגיעים לבערך 85% כיסוי אחרי 3 מנות (כלומר, בערך בגיל חצי שנה, אם שומרים על תזמון החיסונים המומלץ). נדרשת עוד מנת חיסון (מנת דחף) כדי לשמר רמה זו לכ-3-5 שנים. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים