חיבון טטנוס בגיל 6

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

20/07/2015 | 09:35 | מאת: גל

בני בן ה 6 (עולה לכיתה א) נדקר מסיכת שדכן עבה ברגלו. עד היום קיבל 4 מנות אנטי טטנוס במסגרת טיפת חלב. האחרונה לפני 5 שנים. איזה סוג חיסון עליו לקבל כעת, ידוע לי כי קיימים 2 סוגים (DT, Td)? מה אמורים לעשות בכיתה ב כשאמורים להתחסן שוב לאחר החיסון הנוכחי.

גל שלום ההחלטה אם לחסן כנגד טטנוס לאחר דקירת סיכת שדכן (שהיא "פצע נקי") צריכה להתקבל ע"י רופא לאחר בדיקה. במידה ויוחלט שכן, עליו לקבל DT. בין אם יחוסן ובין אם לאו, עליו להתחסן עם שאר בני כיתתו בשנית בשל מרכיב השעלת שבחיסון. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים