תיקון להודעה הקודמת- משך תופעות לוואי לאחר חיסון ר

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

10/07/2015 | 12:17 | מאת: מורן סופר אלדד

שלום רב, בתי בת החודשיים ושלושה שבועות עברה לפני שבועיים חיסון מחומשת הכולל טיפות נגד רוטה. במשך השבוע הראשון לאחר החיסון סבלה מאוד מכאבי בטן, הייתה באי שקט, לא ישנה לאורך היום והתעוררה כמעט כל שעתיים בלילה (לפני כן הייתה ישנה 5-6 שעות רצופות),אולם ללא חום. כעבור שבוע עלה חום ל38.2, וירד עם מתן נובימול, אולם כאבי הבטן התגברו, וכללו התקפי כאבים שבסופם עשתה קקי ירוק ורירי. אמנם בשבוע האחרון לא היה חום אך הכאבים מעירים אותה מספר פעמים בלילה, והצואה הירוקה הרירית מופיעה מספר פעמים ביום (בעיקר בערב ובלילה) כשבשאר הזמן צבעה חרדלי כיאה לתינוקת הניזונה מהנקה בלבד. אשמח לדעת האם פרק זמן ארוך כל כך של שבועיים מתאים לתופעות לוואי לחיסון או שמא יש סיכוי שזה משהו אחר? מתי עליי להתחיל לדאוג? מהם סימנים מחשידים למצב אחר מתגובה לחיסון? תודה רבה.

מורן שלום חיסון הרוטה הוא חיסון בטוח למדי. שלשול, הקאות וחום מדווחים בשכיחות של כ-1% מהמחוסנים, תוך שבוע מקבלת החיסון. השלשול הרירי והמשך הממושך של התופעות מחשידים כי מקור הבעיה אחר מאשר החיסון. אני ממליץ לך לגשת להערכה אצל רופא הילדים. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים