חיסונים בגיל שנה וחום גבוה כמה שעות אחרי

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

08/07/2015 | 13:09 | מאת: הילה

שלום רב, בני בן שנה וחודשיים וקיבל אתמול בערב חיסון 'מחומש' ו'פרבנר'. במהלך הלילה פיתח חום גבוה (39.5) ובבוקר לאחר ביקור ברופא אובחן שיש לו דלקת באוזן והוא מקבל טיפול אנטיביוטי. כמו כן, הוא מאוד בוכה שהוא מתכופף ונראה שהדבר קשה לו (הוא הולך ויושב כרגיל). האם העובדה שהוא פיתח במהלך הלילה חום גבוה קשורה לחיסון או משפיע עליו או על האפקטיביות שלו או מגבירה תופעות לוואי? האם הכאב בהתכופפות יכול להיות תוצאה של החיסון? תודה מראש.

הילה שלום, חום גבוה יכול להיגרם כתוצאה מכל אחד מהחיסונים שקיבל, אם כי לרוב הוא נמוך יותר (סביב עד 38.5). חיסון בעת מחלת חום בד"כ אינו פוגם ביעילות החיסון עצמו, אך מטבע הדברים משתדלים שלא לחסן בעת מחלה, הן משום שעלולים לייחס את החום לחיסון ו"לפספס" מחלה חמורה יותר, והן משום שהוכח כי מתן האקמול להורדת החום עלול לפגום ביעילות החיסונית. גם כאב מקומי הוא תופעת לואי של החיסונים, ודרך כך עלול לגרום הפרעה בתנוחות מסוימות, אם כי התכופפות פחות שכיח שתיפגע. יותר שכיחות תנוחות המערבות את איזור ההזרקה - כלומר הירך. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים