פיצול חיסונים גיל 4 חודשים

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

01/07/2015 | 22:43 | מאת: אולגה

שלום רב, ברצוני לפצל חיסוני גיל 4 חודשים שהם: מחומשת, רוטה ופרבנר לפעמיים. מה השילוב הנכון כדי לצמצם תופעות לוואי? איזה חיסון לא כדאי לדחות? האם יש זיכרון חיסוני לרוטה וירוס לאחר מנה אחת? יש לציין כי בגיל חודשיים חיסנתי את שלושתם יחד והייתה תגובה קשה מאוד. תודה

אולגה שלום, החיסון המחומש והפרבנר הינם בעלי חשיבות גבוהה למניעת תחלואה במחלות קשות כמו דלקת קרום המח, שעלת, צפדת וכדומה. לא הייתי מוותר עליהם לאורך זמן. למחלת הרוטהוירוס אכן נוצר אחוז כיסוי מסויים לאחר מנה אחת, אך הוא רחוק מלהיות מלא ונדרשות המנות הנוספות כדי ליצור הגנה טובה. בכדי ל"סבך" את העניין, יש להספיק לתת את שתי המנות הנוספות לפני גיל 8 חודשים. בעיני, הצורך לפצל חיסונים הינו נמוך עד אפסי בד"כ, ואם בעבר נגרמה תגובה קשה, אשר את טיבה לא פרטת, סביר להניח שהיא נגרמה בגלל אחד ממרכיבי החיסון ולא בגלל ה"עומס" של החיסונים. ניתן להתייעץ בעניין עם אחות טיפת חלב. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים