מתן חיסון נ' שעלת בגיל 7 בעקבות התפרצות

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

24/06/2015 | 09:12 | מאת: רינת

שלום, בני לומד בכתה א'. לאחרונה התגלו מס' מקרי תחלואה בשעלת בבית ספרו (כולל אחת המורות). ילדים ששהו בסמיכות לחולים קיבלו טיפול אנטיביוטי מונע. בני אינו ביניהם. שאלתי - האם רצוי בנסיבות אלו להקדים את מנת הדחף שניתנת בכתה ב'? האם החיסון יעיל/בטוח במידה וכבר התרחשה הדבקה? בשלב זה אין סימפטומים.

רינת שלום, חיסון השעלת אינו יעיל במניעת ההדבקה או התפתחות המחלה לאחר שההדבקה כבר קרתה. הוא יעיל רק אם מספיקים לפתח את הנוגדנים טרם שקורה ההדבקה. עם זאת, אין מניעה בטיחותית לחסן בשעלת בעת מחלה. הדרך היחידה למנוע את הפצת המחלה מחולים כשכבר קרתה ההדבקה היא טיפול אנטיביוטי הולם. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים