חיסון אבעבעות גיל שנה

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

14/06/2015 | 10:06 | מאת: רגינה

שלום, בעת החיסון היה קצת קשה להשתלט על התינוקת וחלק מהחיסון השפריץ החוצה, על הזרוע שלה ראיתי ממש טיפה אבל האחות אומרת שהרגישה שפריץ על היד.מה עושים במקרה כזה? עוד פעם חיסון? בדיקת נוגדנים? בוודאות חלק מהחומר נכנס .

רגינה שלום, ברור שאין פרוטוקול למקרים מהסוג הזה. להבנתי ישנן שתי אפשרויות: 1. לא לחסן חיסון נוסף בשלב זה. אפשר לקחת בדיקת נוגדנים בעוד כחודש ולפעול בהתאם לרמתם. 2. לחכות חודש ואז לחסן חיסון בשנית, בצורה טובה מבחינה טכנית. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים