חיסון אבעבעות רוח והריון

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

05/02/2015 | 09:22 | מאת: שואלת

שלום אני אחרי שתי הפלות, ולאחר שנמצאה הבעיה אנחנו מאוד רוצים הריון שלישי. חליתי בתור ילדה באבעבעות רוח אך לא נמצאו לי נוגדנים בבדיקת דם. נאמר לי לעשות חיסון שניתן בשתי מנות ואני אמורה לעשות את המנה השנייה ביום ראשון. הבעיה היא שבכל מקום כתוב משהו אחר לגבי כמה זמן צריך לחכות אחרי החיסון לפני שנכנסים להריון. האחות במכבי אמרה לי שלא צריך לחכות, ברוב המקומות כתוב חודש ובעלון של התרופה כתוב שלושה חודשים!! אם זה שלושה חודשים אני לא עושה את המנה השנייה. אשמח לדעת מה למומחה לחיסונים יש להגיד על זה, תודה רבה

שואלת שלום, לפי הנחיות משרד הבריאות מומלץ להימנע מכניסה להריון במשך חודש מזמן החיסון. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים