תחלואה באבעבועות לאחר חיסון גיל שנה

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

31/01/2015 | 20:44 | מאת: שירלי

שלום רב, ביתי חוסנה בגיל שנה על פי תוכנית החיסונים. כשלושה שבועות לאחר החיסון פיתחה מחלה שכללה צינון, שיעול, חום (לא מאוד גבוה) שנמשכו כשלושה ימים ולוו בהופעת נגעים על הגוף, בתחילה בכמות של כ- 50 נגעים שרובם הופיעו באזור איברי המין ומספר בודד על הבטן והגב. רופא הילדים קבע כי זוהי מחלת אבעבועות קלה ואמר שזו תופעת לוואי של החיסון. כעבור כשבוע רוב הנגעים נעלמו, אך מאז ובמהלך החודש האחרון עדיין ממשיכים להופיע כל פעם כ- 2-3 נגעים על פני הגוף, כל פעם למשך מספר ימים. הופעתם לא מלווה בשום סימפטומים נוספים. האם המצב תקין? (להבנתי הופעת הנגעים אמורה הייתה להסתיים תוך מספר ימים בודדים). במידה ולא, כיצד עליי לפעול? תודה מראש על ההתייחסות.

שירלי שלום, המהלך אינו מתאים למחלת אבעבועות רוח, ובטח לא לזו שעלולה להתפתח לאחר חיסון. אני מציע שתשובי לרופא הילדים להרחבת הבירור. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים