חיסון שפעת

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

28/01/2015 | 10:16 | מאת: שלי

שלום רב, פה בפורום נאמר לי שיש עדיין טעם לבצע את חיסון השפעת לביתי בת השנה וחודשיים. הרופאה וכן מרפאת האחיות (בה מבצעים את החיסון) אמרו שאין טעם כיוון שיש צורך בשתי זריקות בהפרש של חודש אחת מהשניה ושרק חודש לאחר החיסון השני יש הגנה מפני השפעת. האם זה נכון? האם יש או אין טעם לעשות את החיסון לאחר כל מה שהסברתי פה?? בנוסף אמרת לי שעם מחלת דרכי נשימה קלה אפשר לחסן ביתי היום התעוררה מקוררת יותר והאף סתום יותר משהיה בימים האחרונים אך אין חום. אם אחליט לחסן האם צריך לחכות שהצינון יעבור או יחלש? תודה

שלי שלום, ראי גם את תשובתי לשאלתך הקודמת. בהיבט הרפואי, מאחר ועונת השפעת נמשכת עד מרץ-אפריל, עדיין - גם אם נדרשים שני חיסונים - יש בכך טעם. החיסון מושג באופן חלקי לאחר מנה אחת, ומושלם כשבוע לאחר מתן המנה השניה. עם זאת, כמובן, האפקט החיובי הולך והתקצר (עונת השפעת נגמרת בעוד 2-3 חודשים, לעומת 6 חודשים מתחילת העונה), ויש לזכור כי יש לחדש את החיסון מדי שנה. היבט נוסף הוא, שאם ביתך תחוסן השנה פעמיים, בשנה הבאה תזדקק רק לחיסון אחד, וההגנה תושג מהר יותר. לצערי, הדיון הופך להיות יותר ויותר תיאורטי, כיון שמלאי החיסונים, ככל הידוע לי, הולך ואוזל. בברכה,

30/01/2015 | 12:21 | מאת: תמי

פורסם כי זן השפעת הדומיננטי עכשיו במרבית הארצות, כולל ישראל, הוא מוטנט של הזן A/H3N2 והחיסון הנוכחי אינו מגן מפני זן זה. בארה"ב מדובר ביעילות חיסון של כ 23% לעומת 50-60% בשנים קודמות.

מנהל פורום חיסונים לילדים