חסון שפעת

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

26/01/2015 | 17:36 | מאת: שלי

שלום האם חיסון השפעת מומלץ לתינוקת בת שנה וחודשיים? האם כרוכות בו סכנות לתינוקת? האם ניתן לתת כשהילדה מנוזלת? והאם בתקופה הזו סוף ינואר עדיין יש טעם להתחסן? תוך כמה זמן החיסון יעיל? תודה רבה

שלי שלום, ניתן לחסן תינוקת בת שנה וחודשיים בחיסון מומת בלבד. תופעות הלוואי השכיחות הן מינוריות וכוללות תופעות מקומיות, ולעתים יש גם חום ונזלת הנמשכים ימים ספורים. ניתן לחסן גם בעת מחלת דרכי נשימה עליונות קלה. עדיין יש טעם להתחסן (עד סוף פברואר). החיסון נכנס ליעילות כשבוע-שבועיים לאחר החיסון. ברכה.

27/01/2015 | 08:24 | מאת: שלי

ביתי עם נזלת כבר כמה ימים ללא חום. בלילות נשמע כאילו היא יותר מנוזלת מבקרים (שומעים את המשיכות בנשימה שלה)- האם זה נחשב למחלת דרכי נשימה עליונות קלה???- יש לי תור לחיסון היום. בנוסף יש לביתי תפרחת חיתולים דיי קשה (עם פצעים פתוחים בישבן) והתחלתי טיפול עם משחת "טבע קוטן"- האם ניתן לחסן במצב כזה? שוב תודה רבה

מנהל פורום חיסונים לילדים