חיסון שפעת כעת

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

15/01/2015 | 10:14 | מאת: אורה

בס"ד שלום, רציתי לשאול אם כעת עדיין רלוונטי לחסן ילדים נגד שפעת והייתם ממליצים? הילדה בת השנתיים שלנו, לא חוסנה כי לא נשארו חיסונים ספריי לאף, ופחדנו מתופעות לוואי של חיסון ביד (טיפשי?) ואחרי זה היא היתה חולה פעמיים בווירוס והדביקה את התינוק. אבל אחותם הגדולה לא נדבקה - היא כן עשתה את הספריי לאף. השאלה אם עדיין יש טעם לחסן, והאם הייתם ממליצים גם לתינוק? הוא רק עכשיו נהיה בן חצי שנה. הוא עבר ברונכיוליטיס קשה לפני כחודש וחצי ולאחר מכן נדבק שוב, כעת מחלים, אבל עדיין מטופל באינהלציות טרבולין ובודיקורט ואמור להמשיך את הבודיקורט עוד חודש כטיפול מונע, האם אפשרי לעשות את חיסון השפעת, וכן את החיסון של גיל חצי שנה, בתנאים האלה? תודה רבה!

אורה שלום ניתן, ויש טעם, לחסן הן את הבת שלא חוסנה ואת התינוק בן ששת החודשים. עד גיל שנתיים חיסון מומת בזריקה הוא האופציה היחידה. מעבר לגיל שנתיים ניתן לחסן בזריקה או בתרסיס. תועות הלוואי של שניהם מינוריות. בברכה

מנהל פורום חיסונים לילדים