חיסון בזמן מתן אנטיביוטיקה וחשש לזיהום

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

08/01/2015 | 19:39 | מאת: דליה

שלום, בתי בת שלוש וחצי. מחוסנת בשתי מנות של מחומש. האחרונה לפני מעל לשנה (בספטמבר בשנ שעברה). מלפני יומיים עם אנטיביוטיקה בשל סטרפטוקוקוס (משטח גרון חיובי). נשרטה מכבל המחשב בבית אתמול. האם מוגנת מספיק לטטנוס? האם לחסן במחומש מחר ךאור השריטה או להמתין לסיום האנטיביוטיקה בעוד שבוע?

דליה שלום, אף כי השריטה נשמעת מינורית, ביתך אינה מוגנת בצורה מיטבית לטטנוס. אני ממליץ לחסנה בהקדם, ועצם לקיחת האנטיביוטיקה אינה מהווה התווית נגד לחיסון. בעודך מחסנת, בהנחה שהחיסון השלישי לא נמנע בשל התווית-נגד, אני ממליץ לבקש לתת לה חיסון מחומש מלא (כלומר כולל שעלת, המופילוס אינפלואנזה, ופוליו מומת, ולא רק את הדיפטריה והטטנוס), ובכך להשלים את החסרים גם בשאר המחלות. לשם כך יש לפנות לטיפת חלב ולא למיון/מרפאה - שם תכשיר זה אינו במלאי בשלב זה בד"כ (או לברר זאת קודם לכן). בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים