חיסון שעלת

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

04/01/2015 | 10:20 | מאת: לירון

דר" שלום יש לי תינוקת בת שנה, שעד כה לא קבלה חיסון נגד שעלת (בעקבות אלרגיה ואשפוז שביתי הבכורה פתחה לחיסון הזה נמענו מכך). היא קבלה את יתר חיסוני המחומשת באופן מפוצל ללא שעלת. כעת נאמר לנו ע"י טיפת חלב שלא ניתן יותר לפצל חיסונים בעקבות הוראה חדשה של משרד הבריאות. שתי שאלות ברשותך - א. האם ידוע לך על הוראה חדשה כזאת? (לדוגמא, אני רוצה לחסן את ביתי כנגד DT ולא נגד שעלת - זה כבר לא אפשרי יותר?) ב. אם כעת ביתי תקבל חיסון מחומשת מלא (כלומר הפעם הראשונה שהיא תקבל חיסון נגד שעלת יהיה בגיל שנה וקצת) - זה לא בעייתי? תודה , לירון

לירון שלום, לא ידוע לי על הנחיה של משרד הבריאות שלא לפצל חיסונים. אבל, מאחר והנטייה היום היא לחסן לשעלת גם בעת מתן חיסון הטטנוס בעת פציעה, אוזל בהדרגה מלאי ה-Td. עם זאת, תמיד אמור להיות מלאי קטן, לטובת ילדים שיש להם התווית-נגד לחיסון השעלת. אין בעיה עם לתת את החיסון המלא לראשונה בגיל שנה, אך תצטרכי לחזור עליו עוד פעמיים, לרבות מרכיבי הדיפטריה והטטנוס, כיון שאין אפשרות להתחסן בנפרד לשעלת. בברכה

מנהל פורום חיסונים לילדים