חיסון MMRV בבית הספר

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

30/12/2014 | 17:52 | מאת: חמי

היום חוסנה ביתי בחיסון הנ"ל, יחד עם זאת כנראה ש"התבשל" משהו ומסתבר שהיא היתה עם חום. חזרה מבית הספר עם חום של 39.2. נתתי נורופן, החום ירד, הילדה ישנה קצת אולם כבר בשעה זו חומה עומד על 38. שאלתי היא מה הסיכון במתן חיסון בזמן חום?

תמי שלום, ביתך אינה נמצאת בסכנה כלשהי בשל חיסון בעת מחלת חום (בהנחה והינה ילדה בריאה בד"כ, ללא מחלות כרוניות, אשר חלקן כשלעצמן מהוות גורם סיכון ו/או התווית נגד לחיסון). אבל, יתכן שהכיסוי שיתקבל כנגד המחלות נגדן חוסנה יהיה פחות מהצפוי, בשל מחלתה הנוכחית. עם זאת, אין המלצה לחזור על החיסון בשלב זה, ויש לעקוב אחר לוח החיסונים הרגיל. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים