חיסון אבעבעות רוח

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

30/12/2014 | 10:41 | מאת: שואלת

השאלה לא קשורה לילדים אבל כן לחיסונים לא מצאתי פורום אחר רלוונטי אני חליתי בתור ילדה באבעבעות רוח בוודאות אבל כשעשו לי בדיקה לנוגדנים לפני הריון היא יצאה שלילית. הרופאה המליצה לי לעשות החיסון. האם יכול להיות שאיבדתי את החיסון למחלה? תודה

שואלת שלום, במידה ואכן חלית בעבר, סביר להניח שלא אבדת את היכולת להגיב למחלה. לאחר מחלה או חיסון, בפרט חי מוחלש, בד"כ נשאר "זיכרון חיסוני", כלומר, הגוף "זוכר" שחוסן/חלה בעבר, ויוכל להגיב בעת הצורך בהתאם. לצערנו, לא ניתן למדוד המצאות זיכרון כזה, ואנו נותרים אם מה שכן ניתן למדוד - רמת נוגדנים. הבעיה האמיתית היא "להוכיח" כי אכן בעבר חלית באבעבועות רוח ולא במחלה דומה אחרת. אם נבדקו בעבר נוגדנים ונמצאו חיוביים - סביר להניח כי אכן קיים זיכרון חיסוני, את נחשבת למחוסנת וסביר כי לא מחוייבת מנת חיסון כעת. אם לא נבדקו נוגדנים בעבר, הרי שאין דרך להוכיח בודאות באיזו מחלה לקית כילדה. במקרה כזה, חיסון נוסף יעלה את רמת הנוגדנים, וסביר להניח שיעורר גם את הזיכרון החיסוני, אם אכן חלית באבעבועות רוח בעבר. בכל מקרה, גם אם כן, לא צפויות תופעות לואי מיוחדות. מאחר ומדובר בהריון, שאבעבועות רוח יכולות לגרום במהלכו לתוצאה הרת-אסון, ניתן לשקול מנת חיסון כעת. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים