חיסון לפוליו - דחוף

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

25/12/2014 | 12:08 | מאת: מעין

שלום, אני עומדת לצאת מחר לטיול של כמה ימים עם חברים שלהם תינוק שקיבל לאחרונה את החיסון המוחלש נגד פוליו. להבנתי, לאחר החיסון הילד מייצר בגופו את הנגיף. לי יש תינוקת קטנטנה שטרם חוסנה, האם היא בסיכון להדבקה?

מעין שלום, בשאלתך חסרים פרטים: בן כמה התינוק ומתי בדיוק חוסן, בת כמה ביתך ומה תהיה מידת הקרבה של הילדים. אענה באופן כללי: לאחר חיסון בוירוס הפוליו המוחלש, הגוף אינו מייצר את הנגיף, אלא מפריש אותו דרך הצואה במשך מספר ימים עד שבועות. מידע זה נאסף במחקרים בילדים שלא חוסנו בוירוס המומת קודם למתו הוירוס המוחלש. בכאלה, שסביר שהתינוק נמנה עליהם, כנראה שזמן ההפרשה בצואה נמוך יותר, אך לא ידוע בדיוק כמה זמן. כפי שציינתי, מעבר הוירוס הוא דרך הצואה. בהנחה שכולכם תקפידו לשטוף ידיים היטב, במיוחד לפני הכנת אוכל והחלפת חיתולים או מגע עם צואתו של הילד, לא נשקפת סכנה ממשית לביתך. כמו כן, אני מבקש לחדד, כי הוירוס המופרש לאחר חיסון הינו וירוס מוחלש (כלומר, יכולת ההדבקה שלו פגומה). רק באופן נדיר ביותר הוירוס הנ"ל יכול להשיג יכולות הדבקה מחדש ולהפוך לאלים או לגרום מחלה. לסיכום, נראה לי שהסכנה לביתך נמוכה מאד עד זניחה. לראיה, משרד הבריאות ממליץ לחסן ילדים שבביתם יש אפילו ילודים. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים