חיסון טטנוס לבת 7

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

24/12/2014 | 21:53 | מאת: איילת

הבת שלי בכיתה ב עדיין לא קיבלה השנה את החיסון המשולב של כיתה ב (שיש בו גם טטנוס), קיבלה אתמול זריקת טטנוס בגלל שנדקרה בכמה מקומות ביד מקקטוס. נאמר לי ע"י אחות בית הספר שבחיסון של בית הספר תאלץ לקבל שוב טטנוס מכיוון שהוא משולב עם שאר החיסונים של הגיל הזה ולא ניתן להפריד. האם אין בעיה עם קבלת טטנוס פעמיים בזמן קצר יחסית?

איילת שלום, צדקה אחות בית הספר. בחיסון שניתן לביתך בשל הפציעה, לא נכלל מרכיב השעלת, ויש להשלימו. ניתן לתת את החיסון בכל מרווח זמן מהחיסון הקודם ולא צפויות תופעות לוואי משמעותיות. עם זאת, יכולות להיות תגובות מקומיות כגון אודם מקומי נפיחות וכאב באזור ההזרקה. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים