חיסון שפעת לתינוק

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

21/12/2014 | 08:06 | מאת: ג'

שלום, האם יעיל לתת את חיסון השעת בשלב זה של השנה, לתינוק שרק מלאו לו חצי שנה? בנוסף, האם יש סיכון במתן החיסון לאור העובדה שדוד שלו אלרגי לביצים? תודה רבה

ג שלום, עדיין יעיל לחסן לשפעת, ואם מלאו לתינוק 6 חודשים, ניתן לעשות זאת. אין מניעה לחסנו למרות שדודו אלרגי לביצים (חשיבות גדולה יש גם לסוג האלרגיה), מאחר והתוויות הנגד לחיסון המומת (הרלבנטי לגילו) בעת רגישות לביצים הוסרה ממילא. ליתר ביטחון ניתן לחסנו במרפאה בה קיים רופא היכול להגיש ערה במידת הצורך. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים