חיסון גיל 4 חודשים

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

15/12/2014 | 12:37 | מאת: אפרת

שלום בתי אמורה לקבל את חיסון גיל ה-4 חודשים שבוע הבא, לפני שבוע היא היתה עם שמונה ימים של שילשולים ועכשיו היא לאט לאט חוזרת לעצמה הבנתי שהחיסון מכיל חיסון שיכול לגרום לשלושולים האם זה נכון? האם עדיף לדחות את החיסון בכמה ימים עד שקצת תתחזק .

אפרת שלום, מרכיב החיסון שעלול לגרום ליציאות רכות ולמעט שלשולים הוא חיסון הרוטה, שניתן דרך הפה, בנפרד כמובן משאר מרכיבי החיסון שניתנים בזריקה. את שאר מרכיבי החיסון אין מניעה שתקבל כלל במועד. לגבי מרכיב הרוטה, אם עדיין ישנם שלשולים, ניתן לדחות את החיסון במספר ימים, אך יש לזכור כי חובה להשלים את כל שלוש המנות עד גיל שמונה חודשים (מהם היתה אמורה כבר לקבל אחת בגיל חודשיים) כשההפרש המינימלי בין מנה למנה הוא 4 שבועות. בברכה,

15/12/2014 | 19:49 | מאת: למה חובה?

אין שום חובת חיסונים ולכן אולי מוטב לומר מומלץ להשלים את כל שלוש המנות עד גיל שמונה חודשים? ואם 3 המנות יינתנו עד גיל 9-12 חודשים זה יהיה אסון?

מנהל פורום חיסונים לילדים